70 Brieven per jaar. De uitdagingen voor nieuwkomers in Nederland.
June 7, 2024
Gemiddeld 70 brieven in het Nederlands per jaar
Wist je een nieuwkomer in Nederland gemiddeld 70 brieven per jaar ontvangt? In het eerste jaar kan dit zelfs oplopen tot 200 brieven. Deze brieven komen van instanties zoals de gemeente, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), school en de Belastingdienst. Veel overheidsinstellingen zijn verplicht bepaalde termen te gebruiken en het Nederlands aan te houden. Dit maakt het nog lastiger voor nieuwkomers om deze communicatie te begrijpen. Waar het moeilijk is om deze wetten en processen te veranderen, bieden wij met onze app een vertalende tussenlaag om het probleem op te lossen.
Wachttijd voor hulp
De complexe taal en vaktermen die in overheidscommunicatie worden gebruikt, veroorzaken vaak stress en verwarring. Het kan soms tot twee weken duren voordat een nieuwkomer bij een hulpverlener terecht kan om een ontvangen brief te laten uitleggen, vaak met een tolk aan de telefoon. Deze wachttijd vergroot de onzekerheid en stress, wat de integratie en participatie bemoeilijkt.
Tolk App als de oplossing voor snellere hulp
Hier komt Tolk App in beeld. Onze app biedt een oplossing voor deze problemen door brieven snel en efficiënt te vertalen en te versimpelen. Dit zorgt ervoor dat nieuwkomers direct toegang hebben tot de benodigde informatie, zonder lange wachttijden of de noodzaak van een tolk. Met Reeedy kunnen nieuwkomers zelf de inhoud van hun brieven begrijpen en de tijd bij hulpverlening gebruiken voor de volgende stappen.
Efficiënter en goedkoper voor gemeentes
Voor gemeentes betekent het gebruik van Tolk App een efficiëntere en goedkopere manier om hun communicatie met nieuwkomers te verbeteren. Toegankelijke brieven verbeteren de respons en versnellen administratieve processen. Hulpverleners van de gemeente besparen tijd doordat zowel zij als nieuwkomers de app kunnen gebruiken voor een duidelijke vertaling. En voor mensen die niet goed kunnen lezen, kan de app de tekst in hun taal voorlezen. Dit geeft hulpverleners meer tijd voor andere taken en verhoogt de kwaliteit van de geboden hulp.
Samen voor een toegankelijker Nederland
Bij Tolk App geloven we in een Nederland waarin iedereen toegang heeft tot begrijpelijke overheidscommunicatie. Onze app helpt nieuwkomers (expats, arbeidsmigranten, en vluchtelingen) sneller thuis te voelen en ondersteunt gemeentes en hulpverleners. Samen bouwen we aan een inclusievere en toegankelijkere samenleving.
Meer Weten of Deelnemen?
Benieuwd hoe Tolk App jouw organisatie kan helpen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden. Samen maken we het verschil!